MERCEDEZ-BENZ EACTROS VA FI TESTAT DE MAI MULȚI CLIENȚI ÎN 2018

MERCEDEZ-BENZ EACTROS VA FI TESTAT DE MAI MULȚI CLIENȚI ÎN 2018

Pentru prima dată în istorie, mai mulți operatori de transport din Elveția și Germania, vor testa în 2018, în condiții reale de exploatare, camionul Mercedes-Benz eActros.

În urmă cu doi ani, mai exact în 2016, Mercedes-Benz prezenta conceptul primului camion 100% electric de 26 t dedicat sectorul de distribuție grea.

Feedback-ului pozitiv primit atât de la clienți, cât și de la factorii decidenți și mediu politic, i-a făcut pe germanii de la Daimler să facă un nou pas important în direcția electrificării transportului de marfă.

Aceștia vor livra în următoarele săptămâni către mai mulți operatori de transport din Germania și Elveția, zece Mercedes-Benz eActros cu două și trei axe, respectiv greutate totală de 18 și 25 de tone, respectiv autonomie de până la 200 km.

Accentul va fi pus inițial pe serviciile de transport și livrare a mărfurilor în interiorul orașului, după cum a spus chiar Stefan Buchner, șeful Mercedes-Benz Trucks.

Cele 10 flote pilot participante care vor testa Mercedes-Benz eActros sunt: Dachser, Edeka, Hermes, Kraftverkehr Nagel, Ludwig Meyer, pfenning logistics, TBS Rhein-Neckar, Rigterink, Camion Transport și Migros.

Acești clienți distribuie bunuri pe cale rutieră în sectoare de activitate foarte diferite, paleta variind de la alimente până la materialele de construcție și materii prime.

Din acest motiv, camioanele de test sunt echipate cu diferite suprastructuri, de la dube frigorigice la cisternă sau prelată.

Autonomie de până la 200 km cu regim normal de performanță și încărcare.

Mercedes-Benz eActros are la bază cadrul șasiu a lui Actros. Altfel, întreaga arhitectură a vehiculului a fost proiectată special pentru un sistem de acționare electric, cu o mare proporție de componente specifice.

Pachetul de baterii
Energia pentru autonomia de 200 km este asigurată de două baterii litiu-ion cu o putere de 240 kWh.

Bateriile sunt amplasate în unsprezece pachete, toate în ansamblu: trei dintre acestea sunt situate în zona cadrului de șasiu, iar celelalte opt se găsesc dedesubt. Din motive de siguranță, acumulatorii sunt protejați de carcase din oțel.

În eventualitatea unei coliziuni, montanții se deformează, ceea ce duce la deturnarea energiei dincolo de baterii, fără a le deteriora.

Noul Mercedes eActros este un camion electric construit pe baza platformei unui model Actros obişnuit. Arhitectura vehiculului a fost configurată special pentru un sistem de acționare electric, cu o mare proporție de componente specifice.

 

Sursa: infotrucker.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *