”Green light”pentru camioanele din marile orașe. Australienii au venit cu o idee nouă pentru a îmbunătăți traficul.

”Green light”pentru camioanele din marile orașe. Australienii au venit cu o idee nouă pentru a îmbunătăți traficul.

The Freight Signal Priority Trial este o nouă idee care este în prezent pusă în aplicare de autoritățile australiene. Sistemul a fost introdus în Sydney. Conectează camioanele cu semnalele de trafic pentru a prelungi timpul de lumină verde. Soluția nu numai că va reduce blocajele din trafic, ci va facilita și conducerea.

Ideea a fost pusă în aplicare datorită cooperării guvernului cu compania de tehnologie australiană Codha Wireless. Compania utilizează tehnologia Cooperative Intelligent Transport System, care permite mașinii să “comunice” cu infrastructura rutieră. Sistemul acoperă aproximativ 100 de semafoare situate în intersecțiile cele mai aglomerate din Sydney, iar aproximativ 110 de camioane vor fi echipate cu un emițător wireless special.

Trebuie să putem folosi avantajele noilor tehnologii pentru a profita la maximum de drumurile noastre “- explică Melinda Pavey, ministrul australian al transportului din New South Wales.

 

Sistemul a fost introdus pentru o perioadă de probă de trei luni.

Vehiculul notifică semnalul de trafic.
Funcționarea întregului sistem este foarte simplă. Când vehiculul se apropie de intersecție, transmițătorul trimite un semnal care este detectat de semnalele de trafic. Timpul culorii verzi a semaforului este extins pentru a permite vehiculului să traverseze intersecția. Merită menționat faptul că în timpul perioadei de testare a sistemului, camioanele au prioritate pe principalele intersecții.

Vehiculele grele au nevoie de mult mai mult timp pentru a se opri la culoarea roșie a semaforului și apoi reintroducerea camionului în trafic necesită timp. Acest lucru poate provoca întârzieri pentru toți utilizatorii rutieri “- explică Pavey.

Mai puține blocaje de trafic, mai multe economii

Sistemul a fost introdus pentru a reduce traficul pe cele mai importante căi de comunicare care conduc prin periferie sau în centrul orașului Sydney. În plus, autoritățile spun că va crește siguranța șoferilor și va reduce emisiile.

Se estimează că aproximativ 270 mii de camioane circulă prin Sydney în fiecare zi. Blocajele de trafic pe care acestea  le provoacă costă țara aproape 5 miliarde de dolari pe an. Conform anunțului guvernului, dacă perioada de încercare a noului sistem  aduce rezultatele așteptate, sistemul va acoperi și vehiculele și autobuzele destinatele transportului de calători.

 

Sursa: youtube.com/Transport For NSW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *