CUM SE VA DEZVOLTA TRANSPORTUL ȘI LOGISTICA ÎN ANUL 2018

CUM SE VA DEZVOLTA TRANSPORTUL ȘI LOGISTICA ÎN ANUL 2018

Cursa competitivă în domeniul mașinilor autonome, urcările și coborâșurile lui Uber, reglementarea utilizării quadrocopter-elor … Ce mai așteaptă una dintre cele mai rapide industrii din 2018?

Anul trecut, transportul și logistica au început să treacă la tehnologiile digitale într-un ritm accelerat. Din ce în ce mai mulți producători de automobile completează testele și se pregătesc pentru lansarea comercială a vehiculelor autonome. Aceasta a creat premisele ca industria auto autonomă să devină una dintre cele mai competitive și mai atractive din punct de vedere tehnologic în următorii doi ani. În plus, accelerarea creșterii comerțului electronic și creșterea cererii de mărfuri, potrivit BI Intelligence, deschid oportunități pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale în industria logistică globală, care se estimează la 4 trilioane de dolari.

1. Lupta reală competitivă în domeniul autovehiculelor autonome

Automobilele și companiile de tehnologie au încercat de ani de zile să aducă automobile autonome pe drumurile urbane. În 2018, se așteaptă ca eforturile lor să obțină rezultate atunci când companii precum Waymo, GM și, eventual, altele, vor lansa producția comercială a unei noi generații de automobile. Și după aceea putem vedea o nouă luptă – pentru extinderea industriei din întreaga lume și utilizarea acestor vehicule pentru a crea noi modele de afaceri și fluxuri de venituri. Cu toate acestea, companiile vor trebui să încerce să convingă consumatorii că noile mașini sunt sigure, capabile să navigheze pe terenul necunoscut și multe altele. Această luptă va dura cel puțin un deceniu și va determina adevărații câștigători în domeniul autoturismelor autonome.

2. Uber va continua să crească în SUA, dar va pierde cota sa pe piața mondială

În 2017, Uber a avut situații dificile pe piețele mondiale, însă afacerile americane ale companiei au continuat să crească. În ianuarie și februarie anul trecut, vânzările companiei în SUA și Marea Britanie au crescut semnificativ, dar pentru perioada martie-septembrie 2017, creșterea a fost de numai 15%.  Lyft a crescut, cota de piata din SUA de la 15% până la 22%. Această tendință poate continua și în viitorul apropiat, iar Lyft va captura mai mult de 35% din piață în SUA până la sfârșitul anului 2018. Recent, Lyft a atras fonduri de 1 miliard de $, iar potrivit unor informații care caută alte 500 de milioane $. Acești bani vor merge probabil la mai multe destinații, inclusiv creșterea de marketing de promovare în Statele Unite și în continuare extinderea acesteia în străinătate, forțând Uber păstreze apărare în mai multe regiuni geografice.

În plus față de SUA, Uber trebuie să reziste concurenței considerabile cu companiile Grab din Asia de Sud și Ola din India. În plus, compania are încă o mulțime de funcții vacante, care are nevoie pentru a umple, și a stabilit un nou obiectiv – de a reforma finanțele lor în vederea pregătirii ofertei publice inițiale (IPO) în 2019.

3. Reglementarea industriei drone în SUA va avea o dezvoltare puternică

Introducerea dronurilor în SUA, în special în scopuri comerciale, a fost mult timp limitată de reguli care au cerințe mai restrictive decât în ​​alte regiuni geografice. În 2018, se preconizează că vor fi luate măsuri serioase pentru a rezolva problemele de reglementare a utilizării dispozitivelor de donație, ceea ce va deschide noi oportunități, în special utilizarea de dronuri comerciale în sfera de livrare.

4. 2018 va fi anul lansărilor logistice

Logistica în domeniul comerțului electronic și al transportului de mărfuri a crescut semnificativ volumele lor anul trecut. De exemplu, suma de finanțare pentru companiile de expediere Flexport, Freightos și Freighthub a ajuns la 20 de milioane de dolari. În plus, start-up-urile pentru automatizarea depozitului au primit zeci de milioane de dolari de finanțare. Aceste tendințe se vor accelera numai în 2018, deoarece volumele de colete și mărfuri vor continua să crească, împingând transportatorii să caute modalități mai inovatoare, rapide și mai ieftine de a muta bunurile.
Investițiile mari vor fi investite în echipamentele tehnice ale camioanelor, de exemplu în implementarea unor sisteme precum Peloton, care promite economii semnificative ale costurilor de combustibil pentru șoferii de camioane, precum și distribuția la nivel mondial a platformei “Uber for trucks”. O altă tendință în 2018 este utilizarea datelor inteligente artificiale și a datelor bazate pe cunoaștere pentru a optimiza rețelele logistice.

5. Companiile logistice, tehnologice și financiare vor începe să testeze blocul.

Majoritatea furnizorilor de servicii logistice nu au progresat dincolo de etapa de cercetare în dezvoltarea detașării. UPS și FedEx, de exemplu, s-au alăturat recent grupului de cercetare și standardizare pentru blockboys. Anul viitor, furnizorii de logistică vor merge dincolo de faza de cercetare și vor trece la faza de testare a blocurilor și vor căuta să utilizeze parteneri în spații financiare și tehnologice care să le poată ajuta să avanseze. Utilizarea unui bloc pentru înregistrarea și urmărirea transporturilor și a tranzacțiilor va fi benefică pentru toți actorii din ecosistemul logistic, inclusiv expeditorii, transportatorii, asiguratorii și instituțiile financiare, deoarece va spori transparența și va reduce costurile back-office. În plus, introducerea de blocuri în industria logistică va duce la apariția de noi oportunități generatoare de venituri pentru companiile de tehnologie care pot oferi servicii de găzduire și consultanță pentru blocarea proiectelor

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *