China intenționează să devină lider global în domeniul transportului până în anul 2050

China intenționează să devină lider global în domeniul transportului până în anul 2050

China intenționează să devină lider global în domeniul transportului până în anul 2050. Planul dat a fost exprimat de ministerul transportului din China, relatează agenția de știri chineză news.cri.cn.

La ceremonia de deschidere a Convenției Mondiale a Transportului, în perioada 18-20 iunie, la Beijing, Ministrul Transporturilor din Republica Populară Chineză, Li Xiaopeng, a declarat că, în perioada 2020-2050, China intenționează să devină cea mai importantă putere de transport din lume. Pentru a atinge scopul propus, a fost deja elaborat un plan, care este împărțit în două etape.

După cum a explicat oficialul chinez, prima etapă este proiectată timp de 15 ani, pe parcursul căreia se vor efectua modernizări în interiorul țării, inclusiv vehicule și infrastructură, precum și îmbunătățirea managementului industriei transporturilor din China. A doua etapă are în vedere introducerea de practici avansate, tehnologii inovatoare și îmbunătățirea sistemului de servicii de transport. Astfel, până în 2050, China trebuie să devină o putere avansată de transport.

Potrivit lui Li Xiaopeng, modernizarea industriei ar trebui să fie însoțită de o creștere a ponderii vehiculelor “verzi” și fără pilot în China, precum și de utilizarea inteligenței artificiale. De asemenea, pentru a îmbunătăți gestionarea sectorului transporturilor, o atenție deosebită va fi acordată dezvoltării integrate a tuturor zonelor – rutier, aerian, feroviar și maritim.

Specificăm că la sfârșitul anului 2017, lungimea totală a căilor ferate din China era de 127 mii km, dintre care 25 mii km sunt căi ferate de mare viteză. Lungimea autostrăzilor este de 4,77 milioane km, dintre care 136,5 mii sunt autostrăzi moderne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *