Cel mai lung pod maritim a fost deschis traficului

Cel mai lung pod maritim a fost deschis traficului

După 9 ani de construcție și controverse, China a deschis cel mai lung pod maritim taxabil din lume, care face legătura între Zhuhai (Hong-Kong) şi Macao.

Cu o lungime de 55 de kilometri și un cost ce se ridică la peste 20 de miliarde de dolari, mega proiectul Hong Kong-Zhuhai Bridge devine cel mai lung pod maritim taxabil din lume.

Mega construcția este parte a master planului de creare a unui hub global de stiință și tehnologie prin conectarea celor două teritorii chineze, Hong Kong și Macau (cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume) cu alte nouă orașe din vecinătate.

La construcția Hong Kong-Zhuhai Bridge, care este de 20 de ori mai lung ca Golden Gate din San Francisco Bay, s-au folosit 420.000 de tone de oțel, destul cât să poți ridica 60 de Turnuri Eiffel.

Podul a fost deschis anumitor categorii de vehicule precum celor de transportul public de călători, transport de marfă și vehiculelor personale cu autorizație.

Trecerea pietonilor și a bicicliștilor este interzisă.

Recuperarea unei părți a investiției se va face prin taxarea trecerii podului de către categoriile de vehicule permise.

Potrivit rapoartelor, taxa de trecere va fi utilizată pentru a ajuta la rambursarea unui împrumut de 5.55 miliarde de yuani (770 milioane dolari) pentru a finanța depășirea costurilor.

În prezent, taxele de trecere vor fi menținute artificial la un nivel între 60 și 300 de yuani (între 8.5 și 43 de dolari) și se așteaptă să genereze aproximativ 86 de milioane de dolari pe an.

Acest lucru se datorează faptului că cei care doresc să treacă podul vor trebui să obțină permise speciale, asteptându-se ca doar 9.200 de vehicule să treacă podul zilnic.

 

Sursa: infotrucker.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *